Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με απόλυτη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου και η ώρα 12 το μεσημέρι, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου δεξιώσεων «ΠΙΕΡΙΔΑ», αντάμωσαν τα μέλη, γνώριμοι, παλιοί και νέοι φίλοι. Με έκδηλη τη χαρά και το κέφι, μέσα σε ένα ζεστό κλίμα διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα, στα γνώριμα μουσικά μονοπάτια της παράδοσης μας.
Παράλληλα...

γιορτάσαμε την Ημέρα της Μητέρας με ανάλογο αφιέρωμα από την Εφ. Δημ. Σχέσεων κ. Δώρα Σπυριδοπούλου, ή οποία έκανε και την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης. Στα πλαίσια αυτού του αφιερώματος έγινε βράβευσης μιας Μικρασιάτισσας Μάνας. Το τιμώμενο πρόσωπο για φέτος ήταν η κ. Ελένη Γεωργιάδου, για την ευγενική παρουσία της και την πολυετή προσφορά της στο Σύλλογο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πλαισιωνόμαστε από τέτοιους ανθρώπους, ακούραστους οδηγούς, φωτεινά παραδείγματα δημιουργικότητας, συνεργασίας, ενθάρρυνσης και στήριξης, γεμάτη ζωντάνια, και διάθεση για προσφορά.


Μετά την βράβευση έγινε η παρουσίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Χ. Τζαμακλής, εκπρόσωπος του Δημ. Κατερίνης κ. Κ Τσιουκάνης, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Στέφανος Μπιτόπουλος , η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» κ. Παπανάκου Πόπη, η Πρόεδρος του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ» κ. Μαρία Γκριμούλα και το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «ΞΑΘΕΡΙ». Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους 
Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Παναγιώτη Παγωνίδη, που χόρεψαν παραδοσιακούς Μικρασιάτικους χορούς πλαισιωμένα από τις μελωδικές φωνές των μελών της χορωδίας. Την διεύθυνση της μουσικής και της χορωδίας είχε -επιτυχώς όπως πάντα- ο κ. Ν. Πατρής.


Στην συνέχεια ακολούθησαν Παραδοσιακοί Κρητικοί χοροί, από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «ΞΑΘΕΡΙ», που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας, πλημμύρισαν με άρωμα Κρήτης την αίθουσα. Ευχαριστούμε ολόθερμα, την χοροδιδασκάλισσα κ. Φωτεινή Παγωνίδου, τους υπέροχους χορευτές και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.Η διοίκηση του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια θερμά όλον τον κόσμο της πόλης μας που μας στήριξε και σ΄ αυτήν την εκδήλωση, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους δωροθέτες μας καθώς και όλες τις κυρίες που πρόσφεραν τα παραδοσιακά γλυκίσματα. Ολόθερμες ευχαριστίες στον τραγουδιστή Γιώργο Γκούνα, που με το πλούσιο ρεπερτόριο του ευχαρίστησε τους πάντες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ορχήστρα που, υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου κ. Ν. Πατρή, κράτησαν αμείωτο το κέφι. 
Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε καλά, με την ίδια εργατικότητα και προσήλωση στους στόχους του Συλλόγου μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις, που προάγουν και αναδεικνύουν το πολιτιστικό κομμάτι της πατρίδας μας

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2η ΠΑΝΕΛΛΗΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στην Κατερίνη το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου (ΑTLASTV )
Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
 • Συνάντηση των Προέδρων των Συλλόγων, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας ( Κίου 2 και Σαρανταπόρου 17- Πλατεία Μικρασιατών) στις 15:00. Θα ακολουθήσει εισήγηση και τοποθέτηση επί σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα Μικρασιάτικα Σωματεία όπως π.χ. α) Δημιουργία Μουσείου των Ελλήνων της Καθ΄ Ημάς Ανατολής στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας. β) Επανασύσταση του καταργηθέντος Ταμείου Ανταλλάξιμης Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π). γ) Δημιουργία Μουσείου που θα αφορά τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό στην Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει ψήφισμα από τους προέδρους επί των θεμάτων.
Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και Φίλων κ. Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, θα απευθύνει χαιρετισμό και ολιγόλεπτη ομιλία, καθώς και πρόταση συνεργασίας με τους Συλλόγους.
Κατόπιν θα γίνει η ψηφοφ…

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ  ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, συνεχίζοντας τις πολιτισμικές δράσεις του, έχει την χαρά της διοργάνωσης της 2ης Ετήσιας Πανελλήνιας Συνάντησης Μικρασιατικών Συλλόγων του 2018 στην Κατερίνη. Για το λόγο αυτό προετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων.
Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία για το Σύλλογο μας, να διοργανώνει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018. Μια μεγάλη γιορτή… μια ευκαιρία γνωριμίας...μια μεγάλη ευκαιρία συνάντησης… μια ευκαιρία προβολής την παράδοσης, των χορών και των τραγουδιών των Μικρασιατών… Μια ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν μνήμες από τις αξέχαστες πατρίδες. Η Κατερίνη έτοιμη να πλημμυρίσει από χρώμα και ήχους Μικρασιάτικους.
Στα πλαίσια αυτής της μεγάλης γιορτής, στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, στηριζόμαστε στην αμέριστη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας, αλλά και όσων επιθυ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σας γνωστοποιούμε ότι οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν επιτυχώς στο Πνευματικό Κέντρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία ήταν ικανοποιητικά καλή. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και ορίστηκαν τα μέλη του στις αντίστοιχες θέσεις ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
Πρόεδρος: Μπογιατζής Αναστάσιος του Νικολάου
Αντιπρόεδρος Α΄: Πλετσκοπούλου Περιστέρα του Σταύρου
Αντιπρόεδρος Β΄: Σεφεριάδου Όλγα του Γεωργίου
Γενική Γραμματέας: Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα του Παύλου
Ταμίας: Τσουπλή-Βασιαλειάδου Αναστασία του Τριάδος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Σπυριδοπούλου Θεοδώρα του Δαμιανού
Έφορος χορευτικών και χορωδίας: Πετρίδου Χριστίνα του Αναστασίου
Έφορος Μουσείου και Βιβλιοθήκης: Γελαστοπούλου Ελένη του Αλεξάνδρου
Έφορος Κτηρίου: Τσιγκαρόπουλος Ευάγγελος του Δημητρίου
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Πρόεδρος: Φωκαΐδης Προκό…