Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2η ΠΑΝΕΛΛΗΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


 
 

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
 • Συνάντηση των Προέδρων των Συλλόγων, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας ( Κίου 2 και Σαρανταπόρου 17- Πλατεία Μικρασιατών) στις 15:00. Θα ακολουθήσει εισήγηση και τοποθέτηση επί σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα Μικρασιάτικα Σωματεία όπως π.χ. α) Δημιουργία Μουσείου των Ελλήνων της Καθ΄ Ημάς Ανατολής στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας. β) Επανασύσταση του καταργηθέντος Ταμείου Ανταλλάξιμης Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π). γ) Δημιουργία Μουσείου που θα αφορά τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό στην Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει ψήφισμα από τους προέδρους επί των θεμάτων.
Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και Φίλων κ. Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, θα απευθύνει χαιρετισμό και ολιγόλεπτη ομιλία, καθώς και πρόταση συνεργασίας με τους Συλλόγους.
Κατόπιν θα γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη και ανάθεση της διοργάνωσης της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης.
Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης των Προέδρων, θα γίνει και η ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων.
Η συνάντηση θα κλείσει με δεξίωση προς τους Προέδρους των Συλλόγων.
• Άφιξη των αποστολών στο χώρο συνάντησης με τους εθελοντές από τις 16:30 έως τις 18:00, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, Ρήγα Φεραίου 38 ( θα υπάρξουν οδηγίες προσέγγισης του χώρου).
• Άφιξη στο πάρκο της πόλης, σημείο εκκίνησης της πατινάδας από τις 18:30 έως τις 19:00.
• Έναρξη πατινάδας των Πολιτιστικών Συλλόγων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης (Μεγάλου Αλεξάνδρου) από τις 19:00 - 20:00 και κατάληξη της πατινάδας στην Πλατεία Ελευθερίας (κεντρική πλατεία της πόλης μας).
• Επιβίβαση στα λεωφορεία και μετάβαση στο χώρο όπου πραγματοποιείται η ετήσια Εμποροπανήγυρη της Κατερίνης ( 1οχλμ. Εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας ).
• Άφιξη 20:30 έως; 21:00 των Πολιτιστικών Συλλόγων στο χώρο της εκδήλωσης .
• Έναρξη της εκδήλωσης στις 21:00, θα προηγηθεί Καλωσόρισμα και Χαιρετισμοί. Αρχικά θα τιμηθεί η Αντιπεριφέρεια και ο Δήμος Κατερίνης. Ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης, η Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος, ή οι εκπρόσωποι σε περίπτωση απουσίας τους.
Θα ακολουθήσει χαιρετισμός και βράβευση από τον Πρόεδρο της ΟΠΣΕ κ. Αντώνη Οραήλογλου, προς την Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και Φίλων, κ. Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου και θα κλείσουμε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο (τελετάρχη) του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κ. Αναστάσιο Μπογιατζή.
Κατόπιν αρχίζει το πρόγραμμα με την εμφάνιση των χορευτικών των Πολιτιστικών Συλλόγων. Η σειρά των οποίων είναι η εξής: ΠΟΝΤΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΣΙΝΑΣΟΣ,ΦΑΡΑΣΑ-ΙΚΟΝΙΟ), ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ,ΙΜΒΡΟ-ΤΕΝΕΔΟ,ΙΩΝΙΑ(ΣΜΥΡΝΗ-ΜΕΛΙ-ΕΡΥΘΡΑΙΑ). Τέλος θα ακολουθήσει γλέντι μέχρι πρωίας.
• Όσοι για οποιοδήποτε λόγο δεν προλάβουν να φτάσουν εγκαίρως στην πλατεία Ελευθερίας, παρακαλούνται να έρθουν απευθείας στο χώρο όπου πραγματοποιείται η ετήσια Εμποροπανήγυρη της Κατερίνης.
• Στο λεωφορείο να υπάρχει σε εμφανές σημείο, ταμπέλα με την ονομασία του συλλόγου σας προς διευκόλυνση δική σας, αλλά και του εθελοντή που θα σας υποδεχτεί.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018
• Έναρξη της εκδήλωσης στις 20:00 με σύντομους Χαιρετισμούς.
• Παρουσίαση χορωδιών από τους Συλλόγους που συμμετέχουν. Η σειρά των χορωδιών έχει ως εξής: ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ κ΄ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΙΑΒΑΤΑ-ΙΩΝΙΑ «ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ ΠΛΑΤΕΟΣ «Ο ΒΑΡΑΣΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ–ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.
• Θα συνεχίσει την εκδήλωση τιμητικά ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης «Νοσταλγοί της Παράδοσης» με την χορωδία του, με Μακεδονίτικα τραγούδια. Τιμώντας έτσι την Μακεδονία, τον χώρο που δέχτηκε Μικρασιάτες Πρόσφυγες και τους έκανε παιδιά της.
• Θα ακολουθήσει γλέντι μέχρι πρωίας με την παραδοσιακή ορχήστρα .
Σας ευχαριστούμε και Καλώς να ανταμωθούμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ σας καλεί στον ετήσιο χορό του, που διοργανώνει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:30 μ.μ. στην αίθουσα «ΠΙΕΡΙΔΑ» στην επαρχ. Οδό Κατερίνης- Νέας Εφέσου. Το Μουσικό σχήμα που επιλέξαμε, θα μας κρατήσει συντροφιά με Μικρασιάτικους σκοπούς, αλλά και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Σας Περιμένουμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Σας γνωστοποιούμε ότι οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν επιτυχώς στο Πνευματικό Κέντρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία ήταν ικανοποιητικά καλή. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και ορίστηκαν τα μέλη του στις αντίστοιχες θέσεις ως εξής: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Πρόεδρος: Μπογιατζής Αναστάσιος του Νικολάου Αντιπρόεδρος Α΄: Πλετσκοπούλου Περιστέρα του Σταύρου Αντιπρόεδρος Β΄: Σεφεριάδου Όλγα του Γεωργίου Γενική Γραμματέας: Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα του Παύλου Ταμίας: Τσουπλή-Βασιαλειάδου Αναστασία του Τριάδος Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Σπυριδοπούλου Θεοδώρα του Δαμιανού Έφορος χορευτικών και χορωδίας: Πετρίδου Χριστίνα του Αναστασίου Έφορος Μουσείου και Βιβλιοθήκης: Γελαστοπούλου Ελένη του Αλεξάνδρου Έφορος Κτηρίου: Τσιγκαρόπουλος Ευάγγελος του Δημητρίου ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Πρόεδρος: Φ