Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας παραβρέθηκε και τίμησε την 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου


Ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά
του ναζισμού και του φασισμού, όπως καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, να τιμούνται οι αγωνιστές, τα θύματα και οι νεκροί του απελευθερωτικού αγώνα και η  Εθνική Αντίσταση  του 1941-44 εναντίον των κατοχικών στρατευμάτων.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας,  τελέστηκε  τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων.

Έπειτα από ολιγόλεπτη ομιλία του εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ίδιο  χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας.

Στεφάνια κατέθεσαν: ο  εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο  εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής  Πιερίας,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Λιμενάρχης Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης. Στεφάνια επίσης, κατέθεσαν εκπρόσωποι  αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, καθώς εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων και Πολιτιστικών Συλλόγων.
Τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας εκπροσώπησε καταθέτοντας στεφάνι ο πρόεδρος του Συλλόγου Α. Μπογιατζής.


Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε ανάκρουση του  Εθνικού  Ύμνου και η τελετή έλαβε τέλος.


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα


Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2015/05/9_10.html#ixzz3Zqcha0wl

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σας γνωστοποιούμε ότι οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν επιτυχώς στο Πνευματικό Κέντρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία ήταν ικανοποιητικά καλή. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και ορίστηκαν τα μέλη του στις αντίστοιχες θέσεις ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
Πρόεδρος: Μπογιατζής Αναστάσιος του Νικολάου
Αντιπρόεδρος Α΄: Πλετσκοπούλου Περιστέρα του Σταύρου
Αντιπρόεδρος Β΄: Σεφεριάδου Όλγα του Γεωργίου
Γενική Γραμματέας: Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα του Παύλου
Ταμίας: Τσουπλή-Βασιαλειάδου Αναστασία του Τριάδος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Σπυριδοπούλου Θεοδώρα του Δαμιανού
Έφορος χορευτικών και χορωδίας: Πετρίδου Χριστίνα του Αναστασίου
Έφορος Μουσείου και Βιβλιοθήκης: Γελαστοπούλου Ελένη του Αλεξάνδρου
Έφορος Κτηρίου: Τσιγκαρόπουλος Ευάγγελος του Δημητρίου
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Πρόεδρος: Φωκαΐδης Προκό…

2η ΠΑΝΕΛΛΗΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στην Κατερίνη το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου (ΑTLASTV )
Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
 • Συνάντηση των Προέδρων των Συλλόγων, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας ( Κίου 2 και Σαρανταπόρου 17- Πλατεία Μικρασιατών) στις 15:00. Θα ακολουθήσει εισήγηση και τοποθέτηση επί σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα Μικρασιάτικα Σωματεία όπως π.χ. α) Δημιουργία Μουσείου των Ελλήνων της Καθ΄ Ημάς Ανατολής στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας. β) Επανασύσταση του καταργηθέντος Ταμείου Ανταλλάξιμης Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π). γ) Δημιουργία Μουσείου που θα αφορά τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό στην Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει ψήφισμα από τους προέδρους επί των θεμάτων.
Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και Φίλων κ. Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, θα απευθύνει χαιρετισμό και ολιγόλεπτη ομιλία, καθώς και πρόταση συνεργασίας με τους Συλλόγους.
Κατόπιν θα γίνει η ψηφοφ…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ σας καλεί στον ετήσιο χορό του, που διοργανώνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ. στην αίθουσα «ΠΙΕΡΙΔΑ» στην επαρχ. Οδό Κατερίνης- Νέας Εφέσου.
Το Μουσικό σχήμα που επιλέξαμε, θα μας κρατήσει συντροφιά με Μικρασιάτικους σκοπούς, αλλά και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
Μαζί μας θα είναι η Βιβή Βαουτσελά...και θα την συνοδεύσουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Θεοδωράκης-βιολί
Βαγγέλης Πασχαλίδης-σαντούρι
Βασίλης Κασούρας-τραγούδι,λαούτο,ούτι

Σας Περιμένουμε!