Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ''ΚΛΗΔΟΝΑ 2017'' ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-Ν. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥΦωτ. Νίκος Αλβανούδης

Φωτ. Νίκος Αλβανούδης
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου – Ν. Κορδελιού
«Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ»...και συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2017».
Μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου – Ν. Κορδελιού για 22η χρονιά, από το έτος ιδρύσεως του, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και την ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε..


Φωτ. Νίκος Αλβανούδης
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, στο πάρκο ΣΜΥΡΝΗΣ ( επί των οδών Φ. Φλώρου και Σιατίστης, δίπλα στο γήπεδο του Οδυσσέα) με ώρα έναρξης 20:00μ.μ.
Αρχικά και στις 19:30 μ.μ. η εκδήλωση ξεκίνησε από τον χώρο του Συλλόγου, με την παρέλαση από όλα τα χορευτικά και μουσικά τμήματα των Συλλόγων που έλαβαν μέρος.
Στη συνέχεια οι ανύπανδρες κοπέλες έφεραν το «αμίλητο νερό» από το πηγάδι και έριξε η καθεμία το δικό της ριζικάρι (αντικείμενα όπως π.χ. κόσμημα, κλειδί, μήλο…). Ακολούθησε το άναμμα της φωτιάς από τους νέους και το κάψιμο των πρωτομαγιάτικων στεφανιών… Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων που συμμετείχαν.
Στην εκδήλωση εμφανίστηκε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων Γιάννας Πριόνα και Γιώργου Ρέμπα.
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας, συνοδευόμενο από μέλη του Δ.Σ και τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Α. Μπογιατζή, χόρεψε παραδοσιακούς Μικρασιάτικους χορούς κερδίζοντας για άλλη μια φορά τον θαυμασμό και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας συγχαίρει και ευχαριστεί ολόθερμα τον Σύλλογο Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου – Ν. Κορδελιού
«Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ», για την άψογα οργανωμένη εκδήλωση της αναβίωσης του Κλήδονα.
Επίσης ευχαριστούμε πολύ για το κάλεσμα και την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου μας, για το αναμνηστικό που μας προσέφερε και γενικά για την όμορφη φιλοξενία.
Ευχόμαστε πάντα επιτυχία στις δράσεις τους. 
Για το φωτογραφικό υλικό καθώς και το βίντεο το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στo ακόλουθο link (Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ στον ''ΚΛΗΔΟΝΑ 2017'' Σμυρναίων Μικρασιατών 25-6-17 ), ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αλβανούδη Νίκο.

Φωτ. Νίκος Αλβανούδης       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2η ΠΑΝΕΛΛΗΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στην Κατερίνη το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου (ΑTLASTV )
Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
 • Συνάντηση των Προέδρων των Συλλόγων, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας ( Κίου 2 και Σαρανταπόρου 17- Πλατεία Μικρασιατών) στις 15:00. Θα ακολουθήσει εισήγηση και τοποθέτηση επί σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα Μικρασιάτικα Σωματεία όπως π.χ. α) Δημιουργία Μουσείου των Ελλήνων της Καθ΄ Ημάς Ανατολής στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας. β) Επανασύσταση του καταργηθέντος Ταμείου Ανταλλάξιμης Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π). γ) Δημιουργία Μουσείου που θα αφορά τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό στην Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει ψήφισμα από τους προέδρους επί των θεμάτων.
Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και Φίλων κ. Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, θα απευθύνει χαιρετισμό και ολιγόλεπτη ομιλία, καθώς και πρόταση συνεργασίας με τους Συλλόγους.
Κατόπιν θα γίνει η ψηφοφ…

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ  ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, συνεχίζοντας τις πολιτισμικές δράσεις του, έχει την χαρά της διοργάνωσης της 2ης Ετήσιας Πανελλήνιας Συνάντησης Μικρασιατικών Συλλόγων του 2018 στην Κατερίνη. Για το λόγο αυτό προετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων.
Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία για το Σύλλογο μας, να διοργανώνει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018. Μια μεγάλη γιορτή… μια ευκαιρία γνωριμίας...μια μεγάλη ευκαιρία συνάντησης… μια ευκαιρία προβολής την παράδοσης, των χορών και των τραγουδιών των Μικρασιατών… Μια ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν μνήμες από τις αξέχαστες πατρίδες. Η Κατερίνη έτοιμη να πλημμυρίσει από χρώμα και ήχους Μικρασιάτικους.
Στα πλαίσια αυτής της μεγάλης γιορτής, στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, στηριζόμαστε στην αμέριστη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας, αλλά και όσων επιθυ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σας γνωστοποιούμε ότι οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν επιτυχώς στο Πνευματικό Κέντρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία ήταν ικανοποιητικά καλή. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και ορίστηκαν τα μέλη του στις αντίστοιχες θέσεις ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
Πρόεδρος: Μπογιατζής Αναστάσιος του Νικολάου
Αντιπρόεδρος Α΄: Πλετσκοπούλου Περιστέρα του Σταύρου
Αντιπρόεδρος Β΄: Σεφεριάδου Όλγα του Γεωργίου
Γενική Γραμματέας: Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα του Παύλου
Ταμίας: Τσουπλή-Βασιαλειάδου Αναστασία του Τριάδος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Σπυριδοπούλου Θεοδώρα του Δαμιανού
Έφορος χορευτικών και χορωδίας: Πετρίδου Χριστίνα του Αναστασίου
Έφορος Μουσείου και Βιβλιοθήκης: Γελαστοπούλου Ελένη του Αλεξάνδρου
Έφορος Κτηρίου: Τσιγκαρόπουλος Ευάγγελος του Δημητρίου
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Πρόεδρος: Φωκαΐδης Προκό…