Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δράσεις περιβάλλοντος και πολιτισμού στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου από τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας ,για τα παιδιά του Συλλόγου.

Ένα όμορφο Σαββατιάτικο πρωινό, πέρασαν οι μικροί φίλοι του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας. Μια όμορφη εκδρομή για το κλείσιμο της χρονιάς για τα τμήματα φιλοαναγνωσίας, παιδικά χορευτικά και το τμήμα μουσικών οργάνων.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος για τα παιδιά, διοργάνωσε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου.
Τα παιδιά, αλλά και οι γονείς που τα συνόδευσαν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν και στο πλούσιο σε ευρήματα Μουσείο, ενώ στα πλαίσια της φιλοαναγνωσίας, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα παραμύθι που αναφέρεται στην αρχαιοκαπηλία. Η συντοπίτισσα μας συγγραφέας κ. Γεωργία Βασιλειάδου, αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο, καθηλώνοντας παιδιά και γονείς , το παραμύθι με τίτλο «Θέλω να γυρίσω σπίτι μου».

  Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βίντεο με θέμα τη φωτιά. Η φωτιά, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, παρουσιάζει έναν διπλό χαρακτήρα: από τη μια πλευρά είναι αιτία καταστροφής, ενώ από την άλλη πλευρά αποτελεί διαχρονικό σύμβολο δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας. Είχα την ευκαιρία να δουν τη χρήση της φωτιάς που καλύπτει όλους τους τομείς του πολιτισμού. Και επίσης η χρήση της φωτιάς μέσα από τις οικιακές ανάγκες (φως, θερμότητα και θαλπωρή, μαγείρεμα και συμπόσια κ. αλ.), αλλά και τη χρήση της ως μέσο για καλλιτεχνική δημιουργία (κεραμική) και επικοινωνία. Τέλος τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους κεραμικά λυχναράκια στο Εργαστήρι Κεραμικής.


  Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας για τις υπέροχες δράσεις της, ευχαριστούμε ολόθερμα την Αρχαιολόγο κ. Γεροφωκά Ελένη, για την Θεματική ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου και τον Αρχαιολογικό χώρο. Ευχαριστούμε επίσης την Αρχαιολόγο κ. Ρογκότη Κωνσταντίνα, και την Κεραμίστρια Καζαντζανίδου Ειρήνη, τόσο για την παρουσίαση βιντεοπροβολής μικρής διάρκειας, με θέμα την φωτιά στην καθημερινή ζωή, όσο για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο Εργαστήρι Κεραμικής. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την μοναδική παρουσίαση του παραμυθιού της, την συγγραφέα κ. Γεωργία Βασιλειάδου. Τέλος ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς που μοιράστηκαν μαζί μας αυτήν την εμπειρία.
    Την οργάνωση της εκδρομής και την στήριξη με την παρουσία τους είχαν οι: κ. Ράνια Αναστασιάδου, Έφορος Βιβλιοθήκης του Συλλόγου και ο Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Μπογιατζής.
Ευχόμαστε στα παιδιά Καλό και Ξένοιαστο Καλοκαίρι… και τους περιμένουμε το Σεπτέμβριο για περισσότερες δράσεις.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!


Για το Δ.Σ. Μικρασιατών Πιερίας
         Ο Πρόεδρος                                Η Γ. Γραμματέας
Αναστάσιος Μπογιατζής         Βαλεντίνα  Χατζηκωνσταντίνου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2η ΠΑΝΕΛΛΗΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στην Κατερίνη το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου (ΑTLASTV )
Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
 • Συνάντηση των Προέδρων των Συλλόγων, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας ( Κίου 2 και Σαρανταπόρου 17- Πλατεία Μικρασιατών) στις 15:00. Θα ακολουθήσει εισήγηση και τοποθέτηση επί σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα Μικρασιάτικα Σωματεία όπως π.χ. α) Δημιουργία Μουσείου των Ελλήνων της Καθ΄ Ημάς Ανατολής στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας. β) Επανασύσταση του καταργηθέντος Ταμείου Ανταλλάξιμης Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π). γ) Δημιουργία Μουσείου που θα αφορά τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό στην Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει ψήφισμα από τους προέδρους επί των θεμάτων.
Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και Φίλων κ. Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, θα απευθύνει χαιρετισμό και ολιγόλεπτη ομιλία, καθώς και πρόταση συνεργασίας με τους Συλλόγους.
Κατόπιν θα γίνει η ψηφοφ…

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ  ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, συνεχίζοντας τις πολιτισμικές δράσεις του, έχει την χαρά της διοργάνωσης της 2ης Ετήσιας Πανελλήνιας Συνάντησης Μικρασιατικών Συλλόγων του 2018 στην Κατερίνη. Για το λόγο αυτό προετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων.
Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία για το Σύλλογο μας, να διοργανώνει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018. Μια μεγάλη γιορτή… μια ευκαιρία γνωριμίας...μια μεγάλη ευκαιρία συνάντησης… μια ευκαιρία προβολής την παράδοσης, των χορών και των τραγουδιών των Μικρασιατών… Μια ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν μνήμες από τις αξέχαστες πατρίδες. Η Κατερίνη έτοιμη να πλημμυρίσει από χρώμα και ήχους Μικρασιάτικους.
Στα πλαίσια αυτής της μεγάλης γιορτής, στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, στηριζόμαστε στην αμέριστη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας, αλλά και όσων επιθυ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σας γνωστοποιούμε ότι οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν επιτυχώς στο Πνευματικό Κέντρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία ήταν ικανοποιητικά καλή. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και ορίστηκαν τα μέλη του στις αντίστοιχες θέσεις ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
Πρόεδρος: Μπογιατζής Αναστάσιος του Νικολάου
Αντιπρόεδρος Α΄: Πλετσκοπούλου Περιστέρα του Σταύρου
Αντιπρόεδρος Β΄: Σεφεριάδου Όλγα του Γεωργίου
Γενική Γραμματέας: Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα του Παύλου
Ταμίας: Τσουπλή-Βασιαλειάδου Αναστασία του Τριάδος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Σπυριδοπούλου Θεοδώρα του Δαμιανού
Έφορος χορευτικών και χορωδίας: Πετρίδου Χριστίνα του Αναστασίου
Έφορος Μουσείου και Βιβλιοθήκης: Γελαστοπούλου Ελένη του Αλεξάνδρου
Έφορος Κτηρίου: Τσιγκαρόπουλος Ευάγγελος του Δημητρίου
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Πρόεδρος: Φωκαΐδης Προκό…