Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κίου 2 & Σαρανταπόρου 17 - 601 00 ΚΑΤΕΡΙΝΗ Τηλέφωνο 2351. 028674 Fax 2351.028542 e- mail: m-asia@otenet gr
Αρ. Πρωτ 208
Κατερίνη 28 Σεπτεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, ανακοινώνει ότι το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στην Κατερίνη, οι φετινές εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Εφέτος συμπληρώθηκαν 93 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.
Στις 10:00 π.μ και στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση ιερουργούντος του Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβα Λεοντιάδη, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Στην συνέχεια εκφωνήθηκε ομιλία σχετική με την ημέρα από την συγγραφέα κ. Γεωργία Κακαλοπούλου εκ μέρους των Μικρασιατών
Συλλόγων της Πιερίας.

Στις 10:30 π.μ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, κομμάτων, τοπικών συλλόγων και φορέων.
Στις 11:00π.μ. η ώρα ακολούθησε εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον εκθεσιακό χώρο της Αστικής Σχολής (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο)
Σύντομους Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η βουλευτής κ. Μπέτυ Σκούφα καθώς και ο πρόεδρος των Μικρασιατών Πιερίας κ. Αναστάσιος Μπογιατζής, εκπροσωπώντας όλους Μικρασιατικούς Συλλόγους. Στον ολιγόλεπτο αλλά, μεστό λόγο του τόνισε μεταξύ άλλων, πως το αίτημα της αναγνώρισης της ιστορικής πραγματικότητας παραμένει ως σήμερα.
Ακολούθησαν Παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια από τις χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου ο «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» καθώς και ολιγόλεπτη μουσικοθεατρική παράσταση.
Στην κατάμεστη και συγκινησιακά φορτισμένη αίθουσα της Αστικής Σχολής, σε μια μοναδική σύμπραξη των χορωδιών Μικρασιατών Ν. Εφέσου «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» και Μικρασιατών Πιερίας, υπό τη σκηνοθετική και μουσική διεύθυνση της κ. Μαρίκας Φωτοπούλου, δόθηκε μουσικοθεατρική παράσταση, με επίκεντρο τον μονόλογο «Θυμάται μια μικρασιάτισσα μάνα».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 19:30μ.μ με την παρουσίαση χορευτικών τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας.
Στην Μουσικοχορευτική εκδήλωση παρακολουθήσαμε χορούς από τη Μικρά Ασία, από τα χορευτικά τμήματα Προσφυγικών Συλλόγων:
• Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας
• Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Εφέσου ο «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ»
• Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «ΠΙΕΡΕΣ»
Την διεύθυνση της παραδοσιακής ορχήστρας είχε ο κ. Νίκος Πατρής, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κ. Δώρα Σπυριδοπούλου.
Παράλληλα στον χώρο της πλατείας Ελευθερίας, υπήρχε Έκθεση Φωτογραφίας αφιερωμένη στη Μικρασιατική Καταστροφή, από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μικρασιατών Πιερίας και Μικρασιατών Ν. Εφέσου ο «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ»
Συνδιοργανωτές των φετινών εκδηλώσεων ήταν: η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν .Εφέσου «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «ΠΙΕΡΕΣ» και ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Παραλίας,
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας με βαθειά συγκίνηση θα ήθελε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τους Συνδιοργανωτές και όλους όσους συμμετείχαν και εργάστηκαν για την πραγματοποίηση των φετινών εκδηλώσεων.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2η ΠΑΝΕΛΛΗΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στην Κατερίνη το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου (ΑTLASTV )
Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
 • Συνάντηση των Προέδρων των Συλλόγων, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας ( Κίου 2 και Σαρανταπόρου 17- Πλατεία Μικρασιατών) στις 15:00. Θα ακολουθήσει εισήγηση και τοποθέτηση επί σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα Μικρασιάτικα Σωματεία όπως π.χ. α) Δημιουργία Μουσείου των Ελλήνων της Καθ΄ Ημάς Ανατολής στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας. β) Επανασύσταση του καταργηθέντος Ταμείου Ανταλλάξιμης Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π). γ) Δημιουργία Μουσείου που θα αφορά τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό στην Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει ψήφισμα από τους προέδρους επί των θεμάτων.
Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και Φίλων κ. Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, θα απευθύνει χαιρετισμό και ολιγόλεπτη ομιλία, καθώς και πρόταση συνεργασίας με τους Συλλόγους.
Κατόπιν θα γίνει η ψηφοφ…

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ  ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, συνεχίζοντας τις πολιτισμικές δράσεις του, έχει την χαρά της διοργάνωσης της 2ης Ετήσιας Πανελλήνιας Συνάντησης Μικρασιατικών Συλλόγων του 2018 στην Κατερίνη. Για το λόγο αυτό προετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων.
Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία για το Σύλλογο μας, να διοργανώνει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018. Μια μεγάλη γιορτή… μια ευκαιρία γνωριμίας...μια μεγάλη ευκαιρία συνάντησης… μια ευκαιρία προβολής την παράδοσης, των χορών και των τραγουδιών των Μικρασιατών… Μια ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν μνήμες από τις αξέχαστες πατρίδες. Η Κατερίνη έτοιμη να πλημμυρίσει από χρώμα και ήχους Μικρασιάτικους.
Στα πλαίσια αυτής της μεγάλης γιορτής, στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, στηριζόμαστε στην αμέριστη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας, αλλά και όσων επιθυ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σας γνωστοποιούμε ότι οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν επιτυχώς στο Πνευματικό Κέντρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία ήταν ικανοποιητικά καλή. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και ορίστηκαν τα μέλη του στις αντίστοιχες θέσεις ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
Πρόεδρος: Μπογιατζής Αναστάσιος του Νικολάου
Αντιπρόεδρος Α΄: Πλετσκοπούλου Περιστέρα του Σταύρου
Αντιπρόεδρος Β΄: Σεφεριάδου Όλγα του Γεωργίου
Γενική Γραμματέας: Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα του Παύλου
Ταμίας: Τσουπλή-Βασιαλειάδου Αναστασία του Τριάδος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Σπυριδοπούλου Θεοδώρα του Δαμιανού
Έφορος χορευτικών και χορωδίας: Πετρίδου Χριστίνα του Αναστασίου
Έφορος Μουσείου και Βιβλιοθήκης: Γελαστοπούλου Ελένη του Αλεξάνδρου
Έφορος Κτηρίου: Τσιγκαρόπουλος Ευάγγελος του Δημητρίου
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Πρόεδρος: Φωκαΐδης Προκό…