Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΥΡΑΧΗΣ


Μια ακόμη όμορφη πνευματική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, καθώς ο Σύλλογος διοργάνωσε Προσκυνηματική απογευματινή επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης.


Όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την φιλόξενη γυναικεία μονή, σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον, να παρακολουθήσουν την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, να συνομιλήσουν με τις μοναχές, να επισκεφθούν την έκθεση της Μονής και να απολαύσουν την φιλοξενία και το ιδιαίτερο κέρασμα που προσφέρθηκε.
Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του καθολικού της Μονής, ακούσαμε και σιγοψάλλαμε, ολόκληρη την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου και συμμετείχαμε στη δέηση για την άφεση των αμαρτιών της ημέρας και την ασκανδάλιστη διέλευση της νύχτας. Έτσι, η απογευματινή μας επίσκεψη στην Ι. Μ. Παναγίας Μακρυράχης, ήταν μια πολύ οικοδομητική και ωφέλιμη για την περίοδο αυτή, εμπειρία.


Ευχαριστούμε θερμά τις μοναχές... την Γερόντισσα Ιωάννα- που μόλις πριν λίγες μέρες έγινε η ενθρόνιση της ως νέα Ηγουμένη της Μονής- που άνοιξε διάπλατα τις πύλες της καρδιάς και της Μονής και μας δέχτηκε στον φιλόξενο χώρο της. Ευχόμαστε ο Θεός να στηρίζει, η χάρις Του να επισκιάζει και οι πολλές καί μεγάλες ευλογίες Του να επιβεβαιώνουν την παρουσία Του στη ζωή καί τη διακονία της νέας Ηγουμένης.
 


Ευχόμαστε η Χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου να σκεπάζει, να ευλογεί και να ενδυναμώνει την προσπάθεια στον προσωπικό μας αγώνα. Εμείς οφείλουμε μόνο ν’ αγωνιζόμαστε με τρόπο ευάρεστο στον
Κύριο, με ζήλο και ανδρεία, με νήψη και αυτοέλεγχο, με ταπείνωση και συντριβή.
Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής και καλή Ανάσταση σε όλους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2η ΠΑΝΕΛΛΗΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στην Κατερίνη το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου (ΑTLASTV )
Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
 • Συνάντηση των Προέδρων των Συλλόγων, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας ( Κίου 2 και Σαρανταπόρου 17- Πλατεία Μικρασιατών) στις 15:00. Θα ακολουθήσει εισήγηση και τοποθέτηση επί σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα Μικρασιάτικα Σωματεία όπως π.χ. α) Δημιουργία Μουσείου των Ελλήνων της Καθ΄ Ημάς Ανατολής στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας. β) Επανασύσταση του καταργηθέντος Ταμείου Ανταλλάξιμης Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π). γ) Δημιουργία Μουσείου που θα αφορά τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό στην Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει ψήφισμα από τους προέδρους επί των θεμάτων.
Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και Φίλων κ. Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, θα απευθύνει χαιρετισμό και ολιγόλεπτη ομιλία, καθώς και πρόταση συνεργασίας με τους Συλλόγους.
Κατόπιν θα γίνει η ψηφοφ…

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ  ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, συνεχίζοντας τις πολιτισμικές δράσεις του, έχει την χαρά της διοργάνωσης της 2ης Ετήσιας Πανελλήνιας Συνάντησης Μικρασιατικών Συλλόγων του 2018 στην Κατερίνη. Για το λόγο αυτό προετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων.
Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία για το Σύλλογο μας, να διοργανώνει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018. Μια μεγάλη γιορτή… μια ευκαιρία γνωριμίας...μια μεγάλη ευκαιρία συνάντησης… μια ευκαιρία προβολής την παράδοσης, των χορών και των τραγουδιών των Μικρασιατών… Μια ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν μνήμες από τις αξέχαστες πατρίδες. Η Κατερίνη έτοιμη να πλημμυρίσει από χρώμα και ήχους Μικρασιάτικους.
Στα πλαίσια αυτής της μεγάλης γιορτής, στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, στηριζόμαστε στην αμέριστη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας, αλλά και όσων επιθυ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σας γνωστοποιούμε ότι οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν επιτυχώς στο Πνευματικό Κέντρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία ήταν ικανοποιητικά καλή. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και ορίστηκαν τα μέλη του στις αντίστοιχες θέσεις ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
Πρόεδρος: Μπογιατζής Αναστάσιος του Νικολάου
Αντιπρόεδρος Α΄: Πλετσκοπούλου Περιστέρα του Σταύρου
Αντιπρόεδρος Β΄: Σεφεριάδου Όλγα του Γεωργίου
Γενική Γραμματέας: Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα του Παύλου
Ταμίας: Τσουπλή-Βασιαλειάδου Αναστασία του Τριάδος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Σπυριδοπούλου Θεοδώρα του Δαμιανού
Έφορος χορευτικών και χορωδίας: Πετρίδου Χριστίνα του Αναστασίου
Έφορος Μουσείου και Βιβλιοθήκης: Γελαστοπούλου Ελένη του Αλεξάνδρου
Έφορος Κτηρίου: Τσιγκαρόπουλος Ευάγγελος του Δημητρίου
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Πρόεδρος: Φωκαΐδης Προκό…