Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΥΡΑΧΗΣ


Μια ακόμη όμορφη πνευματική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, καθώς ο Σύλλογος διοργάνωσε Προσκυνηματική απογευματινή επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης.


Όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την φιλόξενη γυναικεία μονή, σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον, να παρακολουθήσουν την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, να συνομιλήσουν με τις μοναχές, να επισκεφθούν την έκθεση της Μονής και να απολαύσουν την φιλοξενία και το ιδιαίτερο κέρασμα που προσφέρθηκε.
Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του καθολικού της Μονής, ακούσαμε και σιγοψάλλαμε, ολόκληρη την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου και συμμετείχαμε στη δέηση για την άφεση των αμαρτιών της ημέρας και την ασκανδάλιστη διέλευση της νύχτας. Έτσι, η απογευματινή μας επίσκεψη στην Ι. Μ. Παναγίας Μακρυράχης, ήταν μια πολύ οικοδομητική και ωφέλιμη για την περίοδο αυτή, εμπειρία.


Ευχαριστούμε θερμά τις μοναχές... την Γερόντισσα Ιωάννα- που μόλις πριν λίγες μέρες έγινε η ενθρόνιση της ως νέα Ηγουμένη της Μονής- που άνοιξε διάπλατα τις πύλες της καρδιάς και της Μονής και μας δέχτηκε στον φιλόξενο χώρο της. Ευχόμαστε ο Θεός να στηρίζει, η χάρις Του να επισκιάζει και οι πολλές καί μεγάλες ευλογίες Του να επιβεβαιώνουν την παρουσία Του στη ζωή καί τη διακονία της νέας Ηγουμένης.
 


Ευχόμαστε η Χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου να σκεπάζει, να ευλογεί και να ενδυναμώνει την προσπάθεια στον προσωπικό μας αγώνα. Εμείς οφείλουμε μόνο ν’ αγωνιζόμαστε με τρόπο ευάρεστο στον
Κύριο, με ζήλο και ανδρεία, με νήψη και αυτοέλεγχο, με ταπείνωση και συντριβή.
Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής και καλή Ανάσταση σε όλους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σας γνωστοποιούμε ότι οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν επιτυχώς στο Πνευματικό Κέντρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία ήταν ικανοποιητικά καλή. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και ορίστηκαν τα μέλη του στις αντίστοιχες θέσεις ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
Πρόεδρος: Μπογιατζής Αναστάσιος του Νικολάου
Αντιπρόεδρος Α΄: Πλετσκοπούλου Περιστέρα του Σταύρου
Αντιπρόεδρος Β΄: Σεφεριάδου Όλγα του Γεωργίου
Γενική Γραμματέας: Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα του Παύλου
Ταμίας: Τσουπλή-Βασιαλειάδου Αναστασία του Τριάδος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Σπυριδοπούλου Θεοδώρα του Δαμιανού
Έφορος χορευτικών και χορωδίας: Πετρίδου Χριστίνα του Αναστασίου
Έφορος Μουσείου και Βιβλιοθήκης: Γελαστοπούλου Ελένη του Αλεξάνδρου
Έφορος Κτηρίου: Τσιγκαρόπουλος Ευάγγελος του Δημητρίου
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Πρόεδρος: Φωκαΐδης Προκό…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ σας καλεί στον ετήσιο χορό του, που διοργανώνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ. στην αίθουσα «ΠΙΕΡΙΔΑ» στην επαρχ. Οδό Κατερίνης- Νέας Εφέσου.
Το Μουσικό σχήμα που επιλέξαμε, θα μας κρατήσει συντροφιά με Μικρασιάτικους σκοπούς, αλλά και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
Μαζί μας θα είναι η Βιβή Βαουτσελά...και θα την συνοδεύσουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Θεοδωράκης-βιολί
Βαγγέλης Πασχαλίδης-σαντούρι
Βασίλης Κασούρας-τραγούδι,λαούτο,ούτι

Σας Περιμένουμε!

ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας...
Με ιδιαίτερη χαρά και διάθεση, σας ανακοινώνουμε ότι ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, ξεκινά και πάλι τις δραστηριότητές του, με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι για την παράδοση.
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, όπου θα τελεσθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός.
Ελάτε να μας γνωρίσετε και να ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας.
Την εκδήλωση θα «ντύσει» με παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια, η χορωδία του Συλλόγου.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν οι ετήσιες εγγραφές στις δραστηριότητες μας.
Επίσης, τα μαθήματα χορού ξεκινούν για το παιδικό τμήμα το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και στις 11 το πρωί.
Για το τμήμα ενηλίκων τα μαθήματα θα αρχίσουν την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στις 7 το απόγευμα ενω οι πρόβες του τμήματος της χορωδίας ξεκινούν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στις 5:30 το απόγευμα
Καλό Ξεκίνημα σε όλους!!!