Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκπροσωπώντας τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ η Γ. Γραμματέας, παρακολούθησε την τελευταία ομιλία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης, την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, με θέμα «Οι Τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και η αξιολόγησή τους κατά το Διεθνές Δίκαιο». Ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος Διεθνολόγος  Λέκτορας της Νομικής του Α.Π.Θ.κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. 
Την Εκδήλωση  «έντυσε» μουσικά, η νεοσύστατη παραδοσιακή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Θανουρή, με την Γυναικεία Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής  «Αγ. Αντώνιος ο Μέγας».  Ακούστηκαν παραδοσιακά μικρασιάτικα και τραγούδια του Ιονίου.
Ο κ. Καρακωστάνογλου μικρασιάτης και από τους δύο γονείς καθώς είπε,  απήλαυσε την γνώριμη μουσική αυτή παρέμβαση. 
Μία άκρως επίκαιρη και σοβαρή ομιλία η οποία καθήλωσε τους ακροατές από το πρώτο λεπτό.
Ο ομιλητής επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα να αξιοποιήσει η χώρας μας, τα δικαιώματα που πληθωρικά της παρέχει το Δίκαιο της Θάλασσας,  στη θέσπιση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) .Τόνισε ότι είναι θέμα Εθνικής  προτεραιότητας  και πως η  Ελλάδα οφείλει, απέναντι στο λαό της και τις µελλοντικὲς γενιές της να αναμορφώσει συνολικά την θαλάσσια νομοθεσία της. Τέλος είναι επιβεβλημένο και κρίσιµο να διασφαλιστούν οι θαλάσσιες ζώνες των Ελληνικών νησιωτικών συμπλεγμάτων, που εδώ και δεκαετίες αμφισβητεί η Τουρκία, µε παράνοµα και αυθαίρετα επιχειρήματα.
Θα θέλαμε να σας  συγχαρούμε και να σας ευχηθούμε τα 26 αυτά χρόνια ζωής της Σχολής Γονέων Κατερίνης , να είναι μόνο η αρχή της ιδιαίτερα επιτυχημένης διαδρομής σας».
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Σχολής Γονέων, για  την πολύπλευρη και αξιόλογη πορεία.
Καλή και επιτυχημένη συνέχεια!!!!


..                                                                                         ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                                        Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ σας καλεί στον ετήσιο χορό του, που διοργανώνει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:30 μ.μ. στην αίθουσα «ΠΙΕΡΙΔΑ» στην επαρχ. Οδό Κατερίνης- Νέας Εφέσου. Το Μουσικό σχήμα που επιλέξαμε, θα μας κρατήσει συντροφιά με Μικρασιάτικους σκοπούς, αλλά και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Σας Περιμένουμε!

Δυναμική η συμμετοχή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ στις εκδηλώσεις Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους. Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά αυτή, τιμήσαμε στην πράξη, τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που έπεσαν θύματα μιας απάνθρωπης εθνοκάθαρσης. Στην Κατερίνη οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Ν. Πιερίας, καθώς και αντιπροσωπείες άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων και τοπικών φορέων, τίμησαν την 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιώντας τις εξής εκδηλώσεις: Τελέσθηκε... επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης και ακολούθησε ομιλία εκπροσώπου Ποντιακών Συλλόγων νομού Πιερίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πομπή από αντιπροσωπείες Συλλόγων και πλήθος κόσμου προς την Πλατεία Γενοκτονίας στην οδό 19ης Μαΐου για την κατάθεση στεφάνων. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή Ποντιακών Συλλόγων και όχι μόνο, τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου παρευρέθησαν στην τελετή. Κατά την τελετή την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δυναμική ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, αντιπροσωπείας τ...

ΔΙΑΛΕΞΗ «Τα Κούλα της καρδιάς μας: η ιστορία μιας σφριγηλής ελληνικής κοινότητας στα βάθη της Μικρασίας»

Ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιεριας διοργανώνουν διάλεξη την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11,30π.μ. στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΎ ΚΈΝΤΡΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ κατά την οποία ο φιλόλογος Θοδωρής Κοντάρας, μελετητής του Μικρασιατικού Ελληνισμού, θα μιλήσει με θέμα «Τα Κούλα της καρδιάς μας: Η ιστορία μιας σφριγηλής ελληνικής κοινότητας στα βάθη της Μικρασίας». Ταυτόχρονα θα προβληθούν σπάνιες διαφάνειες και φωτογραφικό υλικό από το μικρασιατικό αρχείο του ομιλητή. Τα Κούλα, άγνωστα σήμερα στο ευρύ κοινό, υπήρξαν μια σφριγηλή ελληνική κοινότητα ανάμεσα στη Σμύρνη και στο Ουσάκ, περίπου 150 χλμ. μακριά από τη θάλασσα. Πιθανολογείται ότι βρίσκονται στη θέση της βυζαντινήςΚολόης, σπουδαίας επαρχιακής πόλης της Δυτικής Μικρασίας, που συνδέθηκε στενά με την ένδοξη Φιλαδέλφεια.